Aandacht maakt alles mooier

De balie medewerkster van een gemeente wijst mij, nadat ze “naar boven” gebeld heeft, naar de trap. Elke maand geeft zij aandacht aan mijn startpunt in dit gemeentehuis. Even later wacht “boven” een bestuurder me op, de hand uitnodigend, en na een vertrouwde uitwisselingen open hij de deur naar de gang waar het college de werkkamers heeft.

Zoals al jaren lopen we eerst naar de koffiemachine en nemen we actuele zaken door terwijl we zoeken naar de knop die ons de juiste koffie verschaft. Al pratend over thuis en werk gaan we onderweg naar zijn kamer en komen zijn collega’s en secretaressen tegen waar ik in de loop der jaren vertrouwd mee ben geraakt. De sfeer in de gang verteld elke keer weer hoe de waan van de dag voelt.

Aandacht voor alles wat er is  opent alle zintuigen. Het is een fijne manier van luisteren naar het grotere geheel waarbinnen de vraagstukken zich afspelen. Een fijne dynamische plek waar ik als senior coach met plezier samenwerk aan de politieke-  en of organisatorische puzzels.

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This