Als de aanname het probleem is

Dagelijks heb ik de naïeve aanname dat de wereld is, zoals ik die zie. Mijn werkelijkheid is vaak zoals ik die lief heb. Dit ondanks voortschrijdende inzichten en de zekerheid dat mijn manier van kijken niet de juiste manier hoeft te zijn.

Ik leef dus met schijnbare werkelijkheden die mij en anderen in de problemen brengt. Dit op een zelfde wijze zoals een rechter de aanname volgt dat de mens voor zijn handelen verantwoordelijk is. Zonder die aanname kan hij of zij het vak van rechter niet uitoefenen. Een Duitse denker schreef in 1917 over aannames het volgende: ”In onze beste uren worden we wakker en herkennen we dat we dromen”. Ik denk dat ik dat wel mooi vind. Of heb ik er nu weer een probleem bij?

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This