Ben ik nog aantrekkelijk voor werkgevers?

“Hoe bewaar ik mijn waarde als professional in deze tijd?”

Deze vraag hoor ik steeds vaker in management- en afdeling gesprekken.

Voor wie moet ik veranderen
Je vindt veranderingen niet prettig. Het oude voelt “nog” comfortabel maar van binnen weet je dat comfortabel niet hetzelfde is als veilig. Alles is constant in verandering, je moet meebewegen en meegroeien in nieuwe situaties. Een goede opleiding aan een goede universiteit of school is daarom, voor de carrière van een professional, niet genoeg om je 67ste te halen.

Hoe voorkom ik waardeverlies als professional?
Het gaat in deze tijd niet meer over hoe lang je ergens gewerkt hebt maar welke nieuwe kennis en vaardigheden je kunt bieden aan een werkgever. Kennis heeft geldwaarde, het is krachtig, belangrijk en essentieel. Kijk wat je allemaal kan doen op het gebied van:

  • kennis: ga weer boeken lezen en deel de kennis waardoor je informatiebron wordt;
  • netwerken: netwerken zijn er om te overleven – werk daaraan en deel je netwerk met anderen- dit vergroot je waarde;
  • compassie: leer meer te luisteren en oprecht betrokken te zijn bij de kansen voor vakgenoten en klanten waarmee je werkt.

Het verlengen van je kennis- en netwerkgrens, brengt jou en je carrière verder.

Waar is dit probleem nu weer een oplossing voor?
Dit is een voorbeeld van een manier van vragen stellen die plezier en inzicht geeft. Een andere manier van kijken naar: jezelf, je organisatie en naar je huidige vraagstukken. Bijvoorbeeld: waar voor is het zelfde blijven doen, ziekte of de jaarplanning een oplossing in je organisatie. Wat is de werkelijke informatie die je nu “boven water ziet” door deze manier van vragen.

Ben ik straks overbodig?
Inzichten in dit soort processen krijg je niet uit een glazen bol maar door down to earth vragen en door technieken die je leren om op afstand te kijken naar hoe jij, jouw team, jouw afdeling en jouw organisatie kunnen werken voor het grotere geheel, het bedienen van je klanten in de toekomst in een stedelijke en of provinciale omgeving.

Hoe verhoog jij je waarde
Dit verhoog ik door grote hoeveelheden vakkennis te halen en te delen uit de prachtige boeken die ik lees wanneer dat maar mogelijk is. Door mijn netwerken open te stellen voor mijn klanten om nieuwe verbindingen te maken. Door de co-creaties (coaching, consultancy & systemisch werk) met mijn klanten die mij het vertrouwen hebben geschonken. Door mijn betrokkenheid bij hun organisatie resultaten. Door mij mee te laten groeien en delen in hun vakkennis en netwerken.

En wat nu?
Nou vind ik het leuk om mezelf bij jou uit te nodigen om samen of met je hele team vooruit te gaan kijken. Tijdens trainingen of opstellingen krijg je inzichten en oplossingen die je kunt proeven voordat je ze op je werk of thuis gaat gebruiken. Inzichten over hoe en waar je straks waarde wilt genereren met anderen. Slim, creatief, betrokken en gefocust werken aan toekomstige werk en toekomstige taken. Kennis, netwerken en betrokkenheid hebben een sociale waarde en een geldwaarde waardoor je aantrekkelijk blijft voor werkgevers.

Gratis kennismakingsgesprek 
Vraag nu een kennismakingsgesprek aan. In dit gesprek onderzoeken we samen de huidige werksituatie en wat jij wilt bereiken. We brengen de ontwikkelpunten in kaart en verkennen samen de behoeften en mogelijkheden aan ondersteuning of training.  Het ervaren van een onderlinge “klik” en een goed gevoel over de haalbaarheid van jouw doelstellingen is belangrijk voor een prettige samenwerking en goed eindresultaat.

Hartelijke groet,

Sjoerd de Vries
Coach, consultant en trainer.

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This