Eb, vloed en stilstaand tij

Deze elementen zijn sterk verbonden met mij en Nederland. Het strand en de delta, ze fascineren me van jongs af aan en vormen een steeds terugkerende bron van inspiratie voor mijn werk: het begeleiden en coachen van bedrijven en overheden waar ook ter wereld.

Eb, vloed en stilstaand tij. Kijken naar de boven- en onderstroom van organisaties en hoe ze onder en boven water bewegen op de krachten van het tij. Hoog- en laag conjunctuur, de balans van het geven en nemen, de rol die de organisatie inneemt, de duidelijkheid over haar plek en waar ze zich naar toe beweegt.

Veranderend tij. In mijn werk zoek ik met u naar gebeurtenissen die, in- of extern in het systeem van uw organisatie, een invloed hebben op de gewenste bestemming van uw organisatie. Bestuurders en directie reageren op (ingrijpende) gebeurtenissen en stellen de richting van de bestemming bij. Als het systeem niet bij stelt kan het water niet meer stromen.

Stilstaand tij is een beweging met een omslagpunt. Het is het einde van een tij en de start van een tij. In organisaties is de start van een tij lastig omdat politici, bestuurders, directies en medewerkers nee moeten zeggen tegen het verleden. Dat voelt disloyaal maar is het niet. Ja zeggen tegen de toekomst is makkelijker dan nee zeggen tegen het verleden.

Door te coachen en met interventies help ik organisaties krachtig en doordacht mee te bewegen met het tij en met het loslaten wat losgelaten kan worden. Met respect, eer en erkenning terugkijken om overtuigd los te kunnen laten zodat de energie naar het ja kan in het heden en de toekomst. Door respect voor ieders plaats, duidelijkheid voor ieders rol, door balans te geven voor het geven en nemen voorkomt u dat mensen ja zeggen en nee doen omdat ze zich disloyaal voelen met het verleden.

Sjoerd de Vries

Trefwoorden: organisatie-ontwikkeling, onderstroom, bovenstroom, systemisch werken

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This