Fenomenologisch werk

In mijn werk gebruik ik geen vragenlijsten en zit ik ook niet meer in een strak theoretisch kader. Mijn werk, in levende systemen die door mensen gemaakt zijn, is fenomenologisch.
 
Ik betreed een organisatie zoals al onze voorouders dat vroeger gedaan zouden hebben, in een veld en bespied dat wat er is. Wat laat zich hier zien als ik dit gebouw binnenga, hoe zien de samenlevingsvormen er hier uit. Al deze indrukken laat ik waardevrij mijn interne belevingswereld binnenkomen.
 
Welke verhalen zie ik als ik naar een zakelijke omgeving kijk.Welke van deze subjectieve ervaringen moet ik straks omzetten in nuttige onderzoekende objectieve taal. Wat laat zich wel beschrijven en wat niet.

 

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This