Gratis e-book: organisatie-opstellingen voor beginners

Dit E-book is voor iedereen die kort iets meer wil weten van organisatie- opstellingen.

Dit nieuwe E-book is in de eerste instantie gemaakt voor alle organisaties die met mij in een organisatieopstelling hebben gestaan. Aan al deze mensen ben ik veel dank verschuldigd omdat zij al die jaren het mij mogelijk hebben gemaakt om dit werk verder te ontwikkelen. Dank voor jullie vertrouwen.

Dit nieuwe E-book is ook voor iedereen die eerst wat meer wil lezen over: wat opstellingen zijn, voor wie het nuttig is, wat je erover zou moeten weten, wie je het nou kan adviseren en wanneer.

Dit nieuwe E-book is voor zij die binnenkort voor het eerst bij mij een organisatie-opstelling gaan meemaken en vooraf daarover meer willen lezen. Over wat er met een praktijk casus nou gebeurt in een opstelling.

Dit nieuwe E-book is ook een naslagwerk voor iedereen die net een organisatie opstelling bij mij heeft meegemaakt en die nieuwsgieriger is geworden naar deze, veel ingezette, professionele tool. “Ik ben nog steeds aan het malen in mijn hoofd over de organisatieopstellingen van gisteren ….. dank zij jou is nu duidelijk geworden waar het probleem zit en welke oplossingen daarachter zichtbaar worden.” Dit soort opmerkingen laat de vaak grote fascinatie en verbazing van klanten zien over de uitkomst van een organisatie vraagstuk.

Organisatieopstellingen laten zaken, die in een casus spelen, zien zoals ze afkomen op mens en organisatie, niet mooier en niet lelijker. Door daar waardevrij samen naar te kijken zie je gezamenlijk datgene wat er is. Dit zien, ervaren en erkennen is de start van een nieuwe oplossing.

In dit nieuwe e-book deel ik mijn passie voor het begeleiden van organisatie-opstellingen. Deze professionele, innovatieve adviesmethode geeft de klant en mij als begeleider de ruimte om de dynamiek tussen mensen, in een organisatie vraagstuk, zelf te ervaren en geeft de klant en de begeleider de ruimte om deze kennis om te zetten in inzichten richting nieuwe oplossingen.

Als extra beschrijf ik de vijf systemische organisatievragen die al duizenden jaren, steeds opnieuw aan organisaties gevraagd worden door adviseurs.

Vul onderstaand formulier in en vraag dit gratis e-book aan.

 

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This