Het is verboden om buiten te sluiten

Dit filmpje gaat over een juf die kinderen leert dat je niemand mag buitensluiten. Als iemand in een groep zich vervelend gedraagt mag je hem of haar nog niet buitensluiten want dan ben je geen groep meer. Hoe moeilijk is het voor iemand – die buitengesloten is -om er weer voor te zorgen dat hij of zij weer binnengesloten wordt. Iedereen kent de angst om buiten de groep gezet te worden omdat we kuddedieren zijn. Je kan haast niet overleven buiten de kudde en dat weet en voelt ieder kind, puber en volwassene. In het nieuws zien we elke dag hoe het gaat met mensen of groepen die buitengesloten worden door andere mensen of groepen. Buitensluiten lijkt de makkelijkste weg maar het is nog nooit een oplossing geweest voor een vervelend probleem of obstakel. Binnensluiten wel. Dan begint de dialoog.

Video afkomstig van: https://www.inspirerendehutspot.nl

 

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This