Koning zeer enthousiast over project minikrediet

Koning zeer enthousiast over project minikrediet

De ballonnen vulden kleurrijk het zwembad voor de avond die komen zou. Eten en drinken wordt klaargezet en de stoelen en tafels gerangschikt voor de belangrijke en minder belangrijke gasten. De eerste televisiezenders staan buiten al met elkaar te kletsen als de vrouwen, die we net getraind hebben in prachtige kleren binnen komen.

Een enorme cheque hebben we laten maken met het bedrag wat geschonken wordt van uit Nederland. Die staat bij de keuken al klaar. Muren en tafels zijn vrolijk versierd. De opperstalmeester en spreker uit Zambia arriveert en mengt zich om info op te halen. Het team van Zambia en ons team staan klaar met een bankexpert en vriendin uit Ghana die veel weet van minikrediet om samen de gasten te ontvangen.

Vlak voor de start van het programma komt de koning met zijn vrouw en gevolg binnen. Een erg geliefd en vriendelijk man die makkelijk benaderbaar is voor zijn volk. Dan start het programma. Cameralampen centreren de plek waar het gebeurt. De enorme cheque wordt aan geboden aan de Naleli vrouwen die spontaan beginnen te schreeuwen.

Door allerlei organisaties wordt op tv het het Naleli team van Zambia en ons team geprezen. Ook politici zijn positief. Dan komt de Koning die vertelt dat hij persoonlijk het project gaat steunen. Hij doneert geld zodat meer vrouwen deel kunnen nemen aan dit mooie minikredietproject. Deze actie wordt gevolgd door andere mensen en op het eind van de avond is er een extra budget voor 140 vrouwen die een eigen bedrijfje mogen starten.

Dan gaan de tv lampen uit. Nog een paar radio interviews en we zijn klaar. Een uur later zitten we met ons team en een politicus nog wat na te praten met aangerukte pizza’s omdat we allemaal geen tijd hadden gehad om te eten. Happy days. Missie geslaagd.

 

 

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This