Niets gebeurt zonder reden

Een mevrouw – wiens bedrijf failliet is gegaan – komt voor een coachingsgesprek bij een bevriende collega en zegt dat ze haar vleugels weer uit wilt slaan. De coach kent een coach met een licentie om te vliegen en verwijst haar door op gevoel. Na vijf minuten vliegen hoort deze coach een geluid in de motor van het vliegtuig die ze niet kan plaatsen en beslist om terug te keren met de mevrouw naar de luchthaven. Dit vond ze wel jammer voor haar klant vertelde ze mij later door de telefoon. Na onderzoek bleek een klein onderdeel kapot te zijn. Was ze doorgevlogen dan had ze een noodlanding moeten maken. “Hoe nu verder met deze klant” vroeg ze zich hardop af. “Vraag haar wanneer zij doorgevlogen is terwijl ze van binnen wist dat zij terug moest naar haar veilige haven”, zei ik tegen haar en dat gaat ze nu vragen. Ben benieuwd naar het vervolg. Topcoach. Op de grond en in de lucht. Desiree van der Hoef.

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This