Opstellingen voor ontwikkelende organisaties

Vanaf 2018 werk ik ook, als organisatie-opsteller en systemisch coach, samen met het mooie Leerbedrijf van Tineke van Kooten in Bussum.

Netwerkpartners zorgen er voor dat je fris kijkt naar waar zij al een langere tijd naar kijken. Het leerbedrijf houdt zich bijvoorbeeld bezig met medewerkers die zich blijven vernieuwen omdat ze fit en gretig door willen groeien in hun ontwikkeling ongeacht hun leeftijd.

Sommige teams of medewerkers vinden op de toppen van hun kennis en kundigheden opeens onvoldoende uitdaging.  Dit is een vraagstuk waar veel top leidinggevenden en hun deskundigen mee zitten. Ze kennen hun seizoenen en de seizoenen van hun partners in het veld door en door. Hierdoor dreigen ze niet meer zo fris te kijken als voorheen naar datgene wat in de toekomst op hun of hun organisatie afkomt.

Het is niet de cultuur, de hoge werkdruk of het politieke beleid maar iets anders waardoor ze minder in beweging komen. Er is iets in de onderstroom wat de bovenstroom lijkt te blokkeren. En hoe reageert de onderstroom op een leiding met onvoldoende uitdaging?

Dit doet iets met de dynamiek van een grote groep medewerkers die door deze groep aangestuurd worden.

Een organisatie-opstelling is een krachtige methode om uit te zoeken wat en waar er iets speelt in de onderstroom van de organisatie. Blokkades zijn altijd het begin van toekomstige oplossingen en van toekomstige uitdagingen. Ze willen gezien worden.

Vaak hoor ik van deelnemers na hun organisatie-opstelling: “Ik wist en voelde deze uitkomst eigenlijk al wel maar had er eerder nog geen woorden voor. Nu wel en dat vergroot mijn keuze mogelijkheden en daarmee mijn wendbaarheid”.

Als leidinggevende, als team of als specialist kun je deze tool, de organisatie-opstelling,  aanvragen om veranderingen op gang te houden of om weer op gang te brengen. We kijken met je naar de belemmeringen die de wendbaarheid van jou of van je medewerkers afremmen met als doel om deze belemmeringen respectvol te stoppen zodat de energie weer meer gaat stromen.

Meer informatie vind je binnenkort op deze website en op de website van het het Leerbedrijf. Wil je daar niet op wachten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This