OR leden gemeente Groningen samen in transitie

OR leden gemeente Groningen samen in transitie

De training “samen in transitie” was erg succesvol. Samen met OR leden van de gemeente Groningen hebben we gekeken naar hun eigen werk op een systemische en op een theatrale wijze. De cursus ging over hoe je omgaat met met de transitie van je organisatie en met je eigen transitie daarbinnen als ambtenaar en als OR lid.

In deze cursus had ik extra ogen en extra taal meegenomen middels het uitnodigen van een talentvol regisseuse uit Amsterdam, Anna Kogut, die mee keek naar “de helden uit de verhalen” van de OR in transitie. Dit naast het systemische kijken naar vernieuwingen en transitie.

Vanuit drie invalshoeken kijken naar wat transitie doet met ambtenaren, hun organisatie en met de omgeving van deze organisatie. Welke nieuwe positie neem je nu en straks in en wat doet dat met jou, je collega’s en de organisatie. Welke dynamieken spelen er een rol in de boven- en onderstroom nu en wat verwacht je straks van die dynamieken.

Een intensieve, boeiende en integere expeditie naar zaken als: waar komen we vandaan, wie horen er nu en straks bij, wat worden de nieuwe taken en verantwoordelijkheden, hoe zit het nu en straks met de balans van geven en nemen en welke richting neigen we op als organisatie die wilt overleven in een veranderende samenleving.

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This