Sterk genoeg om het obstakel te passeren

Sterk genoeg om het obstakel te passeren

Mijn werk, systemisch coachen, is het mooiste werk van de wereld. In Zambia mocht ik sterke vrouwen met een mini krediet coachen en laten zien: hoe ze hun kracht in konden zitten, hoe groot hun gezamenlijke netwerk al was en hoe ze hun problemen gezamenlijk aan konden pakken. Deze bedrijven coachen is net zo super als organisatie teams hier. Samen ondernemen om goed te overleven.

Iedereen komt in zijn of haar leven obstakels tegen. Meestal zijn ze klein en hanteerbaar. Toch zijn er ook af en toe obstakels waarbij je twijfels hebt. Soms voelen die zo groot en zwaar. Vooral als je denkt dat je er in je ééntje voorstaat en dat het je niet gaat lukken.

Stel op zo’n moment je eens voor hoe het zou zijn om vertrouwde mensen achter je te hebben staan. Mensen die van je houden, mensen die je gelukkig maken, mensen die je geïnspireerd hebben, familie, vrienden en al die anderen die meegeholpen hebben om jou te maken die je nu bent.

Kijk dan nog eens goed achter je en zie hoe jouw mensen in je geloven. Kijk vervolgens vooruit naar het obstakel die je tegen bent gekomen en naar je mooie doel daarachter.  Dan weet en voel je dat jij en allen die achter jou staan altijd sterker zijn dan het obstakel.

In het filmpje zie je een jonge entrepreneur uit Zambia met een mini krediet vertrouwde mensen achter zich verzamelt om zich te wapenen tegen het obstakel die op haar pad is gekomen. Kijk zelf naar wat dat met haar doet als ze het gevoel krijgt dat ze het obstakel aankan en vervolgens passeert op weg naar haar doel.

In de video zie je mij aan het werk met een groep sterke vrouwen (Zuid-Afrika). Drie vrouwen staan op een lijn:

  • Één vrouw met haar hele netwerk van vrienden, familie en collega’s achter haar.
  • Één vrouw staat tegen over de eerste vrouw als een zakelijk obstakel.
  • Één vrouw staat achter het obstakel als het doel/ de wens van de eerste vrouw.

Eerst kon de eerste vrouw niet langs het obstakel komen komen omdat die te sterk was. Maar hoe meer mensen er achter de eerste vrouw gingen staan hoe zwakker het obstakel werd. In de film zie je het moment dat de vrouw zich sterk genoeg voelt om het obstakel te passeren richting haar doel en hoe ze haar doel omarmd.

 

 

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This