Strategie-ontwikkeling | van moeder- naar dochterrol

Een welzijnsorganisatie vroeg mij – als adviseur/coach – om een gesprek voor strategie-ontwikkeling rond de drie transities. De wens werd geuit om mee te denken op welke wijze de organisatie – op lange en korte termijn – kon anticiperen op de ontwikkelingen. Hierbij rekeninghoudend met een heel veld in ontwikkeling zonder dat er een heldere gemeentelijke stip op de horizon was gezet. De secretaresse regelde wat later een afspraak voor de directie en mij.

Een paar dagen voor dit gesprek vroeg ik in de pauze – op een informele manier – aan een betrokken ambtenaar: “Stel dat je familie was van deze welzijnsinstelling wat zouden jullie dan van elkaar zijn?”. Hij dacht na en zei glimlachend: “Dat weet ik nog niet Sjoerd, maar in ieder geval iets met ‘stief'”. Helaas hadden we geen tijd om verder te praten. Maar het woord ‘stief’ bleef resoneren in mijn gedachten.

Twee dagen later stelde ik aan de directeur en haar managementcollega dezelfde vraag. Ook zij zei tot mijn verrassing ‘iets met stief’. Toen ik doorvroeg zei ze: “Ik denk dat ik de stiefmoeder ben, omdat ik veel meer af weet van deze materie.”. Hiermee gaf ze de angel in hun relatie met de gemeente aan, met betrekking tot de drie transities.

Toen ik dat meldde en uitlegde dat ze nooit de moederpositie in kon nemen – in haar relatie met de gemeente – reageerden zij en haar MT-collega eerst verbaasd. Het kwartje viel snel. Beide herkenden wat er gebeurd was en wat ze moesten doen. Ze kon prima de oudste dochter zijn, met de meeste kennis, maar ze was in deze relatie niet de ouder. Door deze angel – je hoger gedragen dan iemand die hoger staat in de rangorde – er uit te halen, verdween de onrust en het energieverlies in hun relatie.

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This