Tafel voor twee

Op zijn bestuurskamer gaan de jasjes uit, drinken we de koffie en plunderen we een bakje met suiker- en poedermelk zakjes, om de mensen waarover we het hebben te representeren op de tafel. Op afstand kijken we, de coachee en de coach, welke positie ze (de zakjes) innemen in het vraagstuk die net naar voren komt. Samen proberen we met gepaste afstand te kijken naar wat er in het grotere geheel van het vraagstuk gebeurt is, naar waar het goed of fout ging.

Naar de gemeente secretaris die deze week een te hoge positie innam in de college vergadering en naar de positie-verwarring die ontstond toen een fractievoorzitter zich in de raad gedroeg  als of hij lid was van het college. Kijken naar wat er in het systeem gebeurt als mensen een foute positie innemen. Welke dynamieken gaan dan spelen.

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This