Werkwijze

Wij werken met u aan oplossingen voor uw huidige team- en organisatievraagstukken

We kijken eerst mee naar de wijze waarop u en uw medewerkers reageren op actuele organisatieproblemen of -vragen voordat we gaan coachen of adviseren. Deze reacties noemen we dynamieken. Het herkennen en erkennen van deze dynamieken is onze gezamenlijke start van de zoektocht naar de oplossingen voor uw organisatievragen.

Wij vergelijken organisatievragen met gezondheidsvraagstukken. Een organisatie wordt door ons bureau als een lichaam gezien. Een lichaam die zich het gezondst voelt als alle organen daarbinnen op elkaar afgestemd zijn.

Als de nieren in het lichaam hun eigen weg gaan heeft dat direct effect op het hele lijf. Dus zonder goede afstemming tussen de gelederen en zonder goede onderlinge communicatie functioneert het lichaam als geheel niet optimaal.

Wij komen van buiten uw organisatie en werken niet voor wij of zij maar met wij en zij vanuit de overtuiging dat we uiteindelijk voor het geheel van de organisatie werken.

Zonder waardeoordeel wordt gekeken naar het onderling verbonden karakter van de systemen binnen en buiten uw organisatie (naar de verbindingen tussen de leiding, de afdelingen, de klanten etc.). De informatie over deze verbindingen en of blokkades die zichtbaar worden geven inzicht over hoe het, in het hier en nu, nu werkelijk loopt in uw organisatie of in uw afdeling.

Ook helpen interviews met betrokken partijen, organisatieopstellingen of coaching u om sneller op meerdere communicatieniveaus binnen het lichaam weer af te stemmen.

We zijn een ervaren team van toegewijde organisatie deskundigen die op een systemische- en analytische wijze waarnemen en werken. Voor extra grote projecten schalen we op met ons ijzersterke partnernetwerk, op team-, management- en directieniveau. We combineren in ons werk onze systemische- en analytische vaardigheden met onze academische achtergronden en werkervaringen in de klei.

Ons doel is: met u de oplossing te vinden achter uw organisatie- of teamvraag.
Samen, met alle betrokkenen, herstellen we de veerkracht en het potentieel die eerder vast zat en herstellen we verbindingen met het geheel van het lichaam.

Bent u geïnteresseerd wat we voor uw organisatievraag kunnen doen?

Video uitleg en voorbeelden van de systemische werkwijzen

Bedrijf

Systemisch Bureau Sjoerd de Vries

Oosterveld 19
9451 GV Rolde

Social Media

Zie ook op:

Pin It on Pinterest

Share This