Wij vullen geen lege stoelen maar maken organisaties compleet

Werken aan complexe werving- en selectievraagstukken op het gebied van werkrelaties, is echt de tijd nemen om goed te kijken naar de verschillende krachtenvelden en naar het grotere geheel van de vragende organisatie. Dit, omdat we achter elke openstaande vacature ook nog één of meerdere vraagstukken verwachten waar nog niet over gesproken is. Immers, elke vacature gaat niet alleen over de taken en verantwoordelijkheden die de kandidaat gaat uitvoeren, maar ook over de plek die ingenomen gaat worden.

Als je het krachtenveld (zoals aansturing, communicatie, onderlinge verhoudingen, cultuur etc.) waarbinnen de nieuwe medewerker gaat werken snapt én kunt vertalen naar zowel opdrachtgever als kandidaat, versterk je de mogelijkheid om de lege stoel goed in te vullen. Hiermee geven wij aan dat we de partijen kunnen betrekken en verbinden. Samen met onze opdrachtgevers kijken we naar de functie-inhoud en naar wat deze openstaande plek vraagt van de sollicitant, zonder het mooier of lelijker te maken. We kijken naar wat er is. Doordat we dat doen, doemen er vragen en oplossingen op, die eerder nog niet in beeld waren.

Wij willen weten hoe deze vacature is ontstaan en hoe de taken en verantwoordelijkheden zijn verdeeld. Wat zijn de uitdagingen voor deze rol en zijn die uitdagingen wel haalbaar. Wat is de cultuur van deze organisatie en hoe ziet de balans is van geven en nemen eruit tussen werkgever en werknemer. Waar wil de organisatie en hiermee de afdeling staan in de nabije toekomst.

Zowel werkgever als sollicitant willen van elkaar weten hoe ze medewerkers en partijen meekrijgen om doelen van de organisatie te realiseren. Hiermee kijken we naar de gewenste leiderschapsstijl. Dit alles, omdat een stoel op HBO- of WO niveau te maken kan krijgen met één of meerdere opdrachtgevers; bestuurders, directieleden en verschillende interne- of externe stakeholders waar hij of zij zich mee moet verhouden namens de organisatie. .

Om optimaal voor de opdrachtgever de organisatie weer compleet te maken, hebben wij vanuit onze recruitmentprofessie die informatie nodig die essentieel is om de verbinding te laten slagen. Hiermee krijgen wij gezamenlijk de organisatie weer op volle sterkte.

Voor ons is dit de start voor de toekomst gerichte invulling. Hierdoor kunnen wij op maat werken aan de invulling van die stoel. Als alle stoelen weer goed bezet zijn kan de organisatie, waaronder ook deze stoel, zich optimaal bewegen om haar doelen te realiseren.

Clarice M. Rozema, directeur Hunter Select Group (www.hunterselect.nl)
Sjoerd de Vries, directeur Systemisch Bureau de Vries (www.sjoerddevries.org)

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This