Workshop voor entrepreneurs in Berlijn

Dit weekend heb ik in Berlijn een workshop mogen geven aan entrepreneurs uit heel Duitsland op de vrije Universiteit van Berlijn in het prachtige Henry Ford gebouw. Meer dan duizend bezoekers bevolkten twee dagen workshops en lezingen van nationale en internationale sprekers.

workshop-publiek-berlijnZondag liep de grote zaal waar ik een workshop mocht geven vol. Het podium was erg imposant. Nadat ik mij had voorgesteld als ‘systematisch berater’ kregen de bezoekers de eerste zaalopdracht. Opstaan en zeven minuten de ander ontmoeten op een heel persoonlijke wijze zoals ik had voorgedaan op het podium. De sfeer werd binnen een paar seconden informeel en mensen betrokken op elkaar. Ze waren dit niet gewend maar deden het met veel plezier. Open-minded bevolkten ze even later het grote podium voor de organisatie opstellingen.

De opstelling over de toekomst die op je organisatie afkomt, de opstelling over het versnellen van creatieve processen op een systematische wijze en de opstelling over de verschillende levensfases van organisaties werden erg gewaardeerd. Door de zaalopdrachten en de opstellingen werd er veel geleerd en ervaren.

Na mijn presentatie heb ik mooie feedback gekregen van de deelnemers. Daarna heb ik een prachtig gesprek met een meneer van de UN gehad, die graag meer van mijn werk wil zien. Hij vond mijn werk namelijk zeer vernieuwend.

Daarnaast een mooi gesprek gehad met een entrepreneur die mijn werk zeer vernieuwend vond en met een entrepreneur uit Berlijn, een mevrouw, die er voor gaat zorgen dat ik, opstellingen over organisatie vraagstukken ga  uitvoeren op Tempelhof voor meerdere organisaties.

 

Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries heeft als organisatie adviseur en als -coach een onderscheidende systemische signatuur in advisering en coaching. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij organisatie-, team- en persoonlijke vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk van Systemisch Bureau SJOERD DE VRIES. Met zijn achtergrond als bestuurder, manager en uitvoerder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare organisaties. Overheden en organisaties die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij analytisch en systemisch denken om oplossingen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Hij brengt mensen en en groepen in beweging, of dat nu (politiek) bestuurders zijn, directies, leidinggevenden of teams.
Advies | Coaching | Cursussen / Trainingen |  Contact

Pin It on Pinterest

Share This